NUTRICIONIZAM I NUTRICIONISTIČKO SAVJETOVANJE

Nutricionizam u službi stvaranja pametnih navika u svijetu prehrane

Nutricionizam ili znanost o prehrani mlada je znanstvena disciplina koja postoji oko sto pedeset godina, a bavi se proučavanjem odnosa između čovjeka i hrane i sve što proizlazi iz tog odnosa. Riječ je o primijenjenoj prirodnoj znanosti hranjenju tijela koja proučava odnos između čovjeka i hrane i implikacije koje proizlaze iz tog odnosa te se u konačnici reflektiraju na psihološki, emocionalni, sociološki, fiziološki i biokemijski aspekt. 

Ono si što jedeš?!
Je li doista činjenica, zamorni klišej ili obični moto nutricionizma, dalo bi se raspravljati.

Međutim, desetljećima studije pokazuju da hrana i stil života itekako utječu na naše cjelokupno psihofizičko zdravlje. Dakle, postajemo sve više svjesni koliko je suvremeni način življenja ujedno i okidač za (ne)zdravi život u potpunoj ravnoteži duha, uma i tijela.

Dobrodošli na mjesto najvažnijih informacija i najboljih savjeta o prehrani i zdravim navikama konzumiranja hrane.

Cilj nam je da vas upoznamo i približimo nutricionizam kroz njegovu ulogu u vašem aktivnom i zdravom stilu života.

Zadovoljstvo nam je  da vam možemo pomoći oko informacija, svih praktičnih savjeta kao i na putu od promjene prehrane do blagodati koje ima čovjekovo zdravlje. Poučiti ćemo vas kako tijelo koristi hranjive tvari i kakav je odnos između prehrane, zdravlja i bolesti.

Naime, kad smo zdravi, ne samo da se osjećamo izvrsno, već nam to omogućava i da uživamo u životu u našem punom potencijalu i slijedimo svoje snove. S druge strane, loša prehrana sve češće ima ozbiljan utjecaj na zdravlje i uskraćuje/blokira vlastitu slobodu.

Želimo vam pomoći, prije svega kako osvijestiti  važnost brige o sebi u svim aspektima ljudskoga zdravlja birajući  kvalitetne  namirnice, i kako određene  i svakodnevne navike utječu na zdravlje vašeg tijela. Pravilna prehrana i dobre navike preduvjet su za dugi život s nižim rizikom za razvoj kroničnih bolesti.

Pomoći ćemo vam, i biti važna podrška, prije svega kako osvijestiti što je ključno da izbjegnete pretilost, razne i najčešće bolesti i mnoge suvremene kronične tegobe s ciljem da  postignete i/ili održite optimalno zdravlje.

Neobuzdanost u konzumiranju hrane može doprinijeti današnjim najčešćim kroničnim bolestima kao što su karcinom/rak, srčani udar, zastoj arterija i visoki krvni tlak. Naime, ove spomenute tihe su ubojice čovjeka današnjeg vremena, ali srećom, pravilna prehrana je najbolja obrana.

“Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”. (Hipokrat)

Možete kombinirati svoju omiljenu hranu i zabavu s nutricionistički uravnoteženom prehranom. Možda ipak vrijedi ona stara; ono smo što jedemo! J

Prehrana je  jedan od bitnih ključeva za razvoj i održavanje dobrog zdravlja. Dobro zdravlje definira se kao stanje potpunog blagostanja kako fizičkog i mentalnog tako i duhovnog; zdravog uma, tijela i duha.

Prehrana kao preduvjet za zdrav stil života.

Bez tri temelja pravilne prehrane koji uključuju ravnotežu, umjerenost i raznolikost, postoji velika mogućnost za život s malo ili zabrinjavajućeg manjka energije u svakodnevnim aktivnostima, ali i realna šansa da se zdravlje izlaže riziku širokog spektra raznih problema.

 

Što je nutricionističko savjetovanje?

Nutricionističko savjetovanje obuhvaća procjenu trenutačnog zdravlja i prehrambenih navika, kao i razinu fizičke aktivnosti.

Temeljem dobivenih parametara, analizira se i procjenjuje nutritivni status organizma, izračunava se koliko energije zahtijeva vaš životni stil te se izrađuju smjernice koje će vam moći pomoći u izboru optimalnih namirnica i fizičke aktivnosti s rezultatom da budete zdraviji, sretniji, izgledate bolje te postignete i zadržite željeni cilj.

Nutricionističko savjetovanje razmatra i vaše zdravstvene potrebe u pogledu prehrane te pomaže da ostvarite/održite željene zdravstvene rezultate.

Kome je sve namijenjeno nutricionističko savjetovanje?

Usvajanje zdravih i pravilnih prehrambenih navika korisno je za svakog pojedinca koji želi podići razinu energije za svakodnevne aktivnosti, poboljšati i/ili održati dobro zdravlje, kao i postići gubitak težine, što bolji izgled i osjećati se bolje.

Promjenom prehrambenih navika možete riješiti mnoge zdravstvene probleme kao i ublažiti, usporiti ili potpuno ukloniti simptome kroničnih bolesti.

Nutricionističko savjetovanje je idealno za one koji žele:

  • Podići razinu energije za svakodnevne aktivnosti
  • Podići raspoloženje
  • Smanjiti i kontrolirati tjelesnu težinu
  • Smanjiti simptome kožnih bolesti
  • Smanjiti simptome kroničnih bolesti (visoki tlak, artritis…)
  • Podići imunološki sustav

Terapija hranom nastaje kao posljednja prevencija protiv mnogobrojnih životnih tegoba. Negativni utjecaji kao što su stres, nepredvidive/šok situacije, ozljede, emocionalni nemir te razne brige mogu imati izravan utjecaj na zdravlje i dužinu čovjekovog vijeka.

Čudesna je spoznaja da se tijelo samo može izliječiti pod uvjetom da dobije ono što mu je potrebno i kao takvo se izbori i nadiđe disbalans. Nutrijenti  u određenoj hrani mogu  prirodno povećati razinu kisika u ljudskom tijelu, eliminirati mnoge izvore toksina, poboljšati probavu te spriječiti, liječiti i/ili smanjiti ozbiljnost različitih bolesti.  Također, nekvalitetna prehrana predstavlja rizik za zdravlje, čak i kod uredne težine.

“Onaj tko ima zdravlje ima nade, a onaj tko ima nadu ima sve”
Arapska poslovica

 

Vidimo da je nutricionizam duboko posvećen pitanju kvalitete prehrane jer pravilna prehrana znači dobivanje odgovarajuće količine hranjivih elemenata iz zdrave hrane u optimalnim omjerima.

Zdravlje započinje uravnoteženom prehranom. Unošenjem visoko kvalitetnih tvari neophodnima za cjelokupni organizam,  istovremeno provodimo kvalitetnu prehranu;  biramo hranu za rast, oporavak i vitalnost čitavog tijela.

Kvalitetna prehrana za dug život i mladolikost.

Preuzmite kormilo nad kvalitetom vlastitog života. Mi smo tu da vas podržimo!!!

 

Obratite nam se,

s ljubavlju KaGita akademija

Prijavi se!