GONG zvučna kupka

Zvuk GONGA  je nevidljiva snaga koja može izazvati duboke pozitivne promjene na svim razinama ljudskog bića: fizičkoj, emocionalnoj i duhovnoj.

 

Zvukoterapija je primjena zvuka u terapijske svrhe.

Terapijsko liječenje zvukom danas se u svojim različitim modalitetima koristi u brojnim holističkim terapijama. Dobrobiti primjene ovakve terapije potvrđuju klinička iskustva i znanstvena istraživanja stoga potpuno opravdano terapija zvukom, kao i glazbom, nalazi svoje mjesto u okviru komplementarnih metoda službene medicinske prakse.

Metoda popularnog naziva vodi se načelom da sve što je živo vibrira i da je svaka vibracija zvuk. Zvukoterapija koristi određene frekvencije kako bi putem zakona rezonancije utjecala na svaku stanicu u tijelu i balansirala lijevu i desnu moždanu polutku.

Lijeva polutka zadužena je, između ostalog, za logičko razmišljanje, analizu i pisanje, dok je desna strana zadužena za kreativnost, umjetnost i intuiciju. Jedna od tih strana često je manje ili više zastupljena, a zvukoterapijom postupno se usklađuju. Kada su strane u balansu, postupno se događa proces regeneracije. Mi ljudi, kao i sve oko nas, imamo jedinstvenu izvornu vibraciju. Prilikom našeg rođenja, ona je savršena, a kako odrastamo, narušava se zbog vanjskih i unutarnjih faktora. Uz pomoć terapije zvukom tijelu i čitavom svom biću na staničnoj razini malo-pomalo vraćamo tu izvornu vibraciju.

Dokazane su mnoge dobrobiti za ljudsko zdravlje kroz djelovanje zvuka, i za imunosni i za endokrini sustav. Zvukoterapija pomaže u opskrbi tijela i mozga kisikom, usporavanju pulsa, normaliziranju tlaka, opuštanju žila, podizanju imuniteta, mogu se osloboditi hormoni poput endorfina i melatonina, ubrzava se oporavak i zarastanje rana. Također, blagotvorno djeluje kod depresivnih stanja, anksioznosti, visokog krvnog tlaka, poremećaja cirkulacije, bolnih zglobova, opstipacije, glavobolje, prehlade, nervoze, napetosti. Osim toga, ublažava različite bolove, pridonosi bržem postoperativnom oporavku, oslobađa nas blokada, potiče kreativnost i intuiciju, poboljšava koncentraciju, te ima veliku moć opuštanja.

Zvuk je vibracija koja može dodirnuti svaki dio čovjekovog bića. Može se čuti ne samo kroz uši, već kroz svaku ćeliju kroz svaku molekulu vlastitog tijela.

Kako djeluje zvučna terapija? 

Ljudsko tijelo u cjelini vibrira određenom frekvencijom. Izmjereno je da je u zdravom stanju njegova frekvencija 60 -70 Hz. Ukoliko se čovjek ne osjeća dobro ili imam specifičnih problema ili bolesti frekvencija u tijelu opada, najviše u organu ili više njih koji su u ‘lošem’ stanju. Drevni instrumenti kojima se izvodi zvučna terapija i kojima je ljudsko tijelo izloženo, vibriraju svojim tonovima iznad 100 Hz. Ukoliko promatramo fizikalne principe više i niže frekvencije interferiraju i teže izjednačenju. To znači da će ljudsko tijelo pod utjecajem viših vibracija podizati frekvenciju i već samim time kretati prema ozdravljenju. S druge strane, fine vibracije zvuka iznutra na lagan i ne naporan način ‘masiraju’ ljudske organe, mišiće, tetive i živce. Prilikom tretmana mozak prelazi iz radnog beta stanja u alfa stanje opuštenosti i kreativnosti te u theta stanje u kojem je aktivna ljudska podsvijest i intuicija i konačno delta stanje kada se postiže iscjeljenje.

Takav proces smatra se čišćenjem podsvjesnog uma bez napora, a ujedno je razlog zašto se sviđa tolikim ljudima. 

Gong je jedan od najdjelotvornijih instrumenata koje možemo koristiti u terapiji zvukom, jer stvara zvuk potpune rezonancije i obuhvaća sve tonove i harmonije zvučnog spektra – kako one unutar slušnog opsega, tako i one koje čovjek ne može čuti, ali ih osjeća.

Terapija zvukom gonga uravnotežuje fizičko, emocionalno i duhovno stanje. Utječe na obnavljanje stanica u tijelu, duboko smiruje i opušta. Osobito je djelotvorna kod poremećaja izazvanih stresom, depresije, umora i iscrpljenosti, negativnih emocija, osjećaja odvojenosti i usamljenosti, strahova nastalih poremećajem ravnoteže i harmonije u tijelu.

Gong terapije koriste se i u radu s djecom s posebnim potrebama (slušno oštećenima i gluhima, djecom s cerebralnom paralizom, multiplaesklerozom, Downovim sindromom, mišićnom distrofijom) koji se duboko relaksiraju i brže napreduju uz tretmane gong zvučnih kupki. Vibracije gonga tako su snažne da ih mogu osjetiti čak i gluhi, jer gong masira slušne organe. Zvuk gonga uspješno djeluje i na djecu s autizmom.

GONG terapija kod djece povoljno djeluje u rješavanju problema noćnog mokrenja, različitih strahova, a odlične rezultate postiže kod autistične djece i kod ADHD poremećaja.

Vrijedi istaknuti da zvuk gonga posebno vole i trudnice jer vibracija gonga blagotvorno djeluje na njihove bebe. Gongova meditacija dovodi do novog duhovnog iskustva.

Zvukovi gonga čiste dušu i tijelo.

 Jedinstvene gong kupke su jedan od najugodnijih, detoksikacijskih i holistički pomlađujućih vibracijskih starih alata. Gongova kupka je zvučna masaža za tijelo i um, odlična za one koji vole ideju masaže, ali bez fizičkog dodira.

 

Tradicionalna metoda za zdrave i bolesne

Zvukoterapija ne pripada ni jednoj kulturi; instrumenti koji se koriste dolaze iz raznih tradicija tako da gong kupke mogu pohađati svi, bez obzira na dob, spol i vjersku pripadnost. Zato je zvukoterapija alternativna metoda liječenja popularna diljem svijeta. Primjenjuje se u pedagoškom radu s autističnom djecom i djecom koja pate od poremećaja pozornosti.

 TERAPIJA ZVUKOM POMAŽE U SVIM PODRUČJIMA NAŠEG ŽIVOTA!

 • Pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, koncentracije i motivacije
 • Otpuštanje mentalne i emotivne boli – prekidi veze, gubitak posla, brige, stres, strahovi, bijes, anksioznost, depresija i nesanica
 • Otpuštanje fizičkih bolova- oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis, lumbalne i vratne blokade, problemi sa štitnjačom, migrene, probavne smetnje
 • Alergije, srčane tegobe, loša cirkulacija i protok limfe, bolne menstruacije, izostanak menstruacija, neplodnost, impotencija i frigidnost, miomi, endometrioze
 • Otpuštanje toksina, tenzija i blokada iz tijela, duboka mišićna relaksacija
 • Omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa
 • U području life coachinga i psihoterapije

Moć gonga pomaže kod lakšeg opuštanja na način koji njeguje, dubinski pomlađuje i transformira.

Primjena grupnih tretmana:
 • Balansirajući efekt duha, uma i tijela
 • Obnavljanje i detoksikacija cjelokupnog organizma
 • Povećanje razine svijesti, kreativnosti
 • Otkrivanje novih rješenja
 • Sidrenje pozitivnih doživljaja

 

Zvuci gonga stvaraju rijeku zvukova koja vodi slušaoca u meditativno stanje i brišu osjećaj za prostor, vrijeme i ego. Čitavo ljudsko biće rezonira sa zvucima gonga.

Gong kupka je oblik meditacije u ležećem položaju. Tako se postiže  maksimalna  opuštenost u trajanju oko jednog sata.

Gong igrači prije početka zvučne kupke upućuju i namjeru za čitavu grupu, a sudionici upućuju i svoju osobnu namjeru, kao što je na primjer; iscjeljenje nekog dijela tijela, rješavanje neke životne situacije, otpuštanje neželjenih emocija, opuštanje i slično, te se nakon toga prepuštaju zvuku. Zvuk će svakako odgovoriti na te potrebe, u njemu će biti spoj namjere, frekvencije, vibracije i samog iscjeljenja.

Kada se počnete otvarati za taj način razmišljanja i za vizualizaciju pozitivnog ishoda za bilo što u svom životu, uspjeh se pojačava jer je energija namjere moćan alat.

Važno je spoznati što trebate otpustiti kako bi započeo taj proces!

Zvuk gonga djeluje na staničnoj razini, i bez obzira na namjeru, djeluje tamo gdje je to potrebno.

Već s prvim vibracijama gonga mijenja se osobna percepcija, nestaje pojam vremena i prostora, postoje samo čovjek i zvuk. Unutar 20 minuta mozak mijenja stanje i tijelo se opušta.

Različitim načinima sviranja postiže se željeni rezultat, čime gong odvodi čovjeka u duboko kontemplativno theta stanje.

Gong je vrlo moćan instrument koji odražava kreativnu snagu svemira i posjeduje aktivnu energiju sunca. Proizvodi duboko transformirajući zvuk obogaćen mnoštvom alikvotnih tonova uz veliki dinamički raspon. Zvuk gonga potiče protok prane kroz čakre i meridijane, i uklanja energetske blokade (podsvjesne programe i traume).

Nakon sviranja, učesnici ostaju nekoliko minuta u tišini, koja je važna kao i samo sviranje, jer se tada integrira sve što se može postići za vrijeme zvučne kupke.

Neki ljudi primjećuju osjećaje koji dolaze na površinu, dok drugi, koji su npr. imali ozbiljne ozljede, nakon kupke više ne osjećaju bol, a neki pronalaze jasniju sliku životne svrhe.

Mentalna razina svijesti puno je jasnija i čišća. Snaga gonga je nevjerojatna!

Gongova kupka pokreće proces detoksikacije koji traje i nekoliko dana nakon i tako oslobađa tijelo i sustav od toksina. Nakon Gong zvučne kupke važno je piti puno vode kako bi potpomogli proces čišćenja tijela i brže isprali toksine.

Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi u stanje svjesnog sanjanja. Gong se od davnina upotrebljavao za podizanje i transformaciju svjesnosti, podizanje svijesti na višu razinu.

Gong oslobađa od svih mogućih programa koji blokiraju osobni razvoj i visoku kvalitetu života. Dolazi do promjene u ponašanju i drugih različitih negativnih sklonosti ili loših navika. Slušajući zvukove gonga te kroz moćne vibracije gonga događaju se promjene na svim razinama, kako fizičkoj, tako i emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj.

„Najviši cilj glazbe i zvuka je spajanje duše sa svojom Božanskom prirodom, a ne zabava“.
Pitagora

Terapeutske prednosti Gong kupke (DJELOVANJE ZVUKA GONGA)

 • Smiruje živčani sustav i duboko opušta
 • Smanjuje razinu stresa i poboljšava sposobnost suočavanja sa stresnim situacijama
 • Povećava razumijevanje rješenja za probleme i daje nam jasniju sliku
 • Regulira rad endokrinih žlijezda
 • Pomlađuje
 • Poboljšava kvalitetu sna
 • Stvara osjećaj zadovoljstva, ravnoteže i sklada
 • Potiče cirkulaciju
 • Regulira krvni tlak
 • Balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga
 • Povećava fokus
 • Uvodi nas u sadašnji trenutak, jača prisutnost duha, uma i tijela u vremenu i prostoru u kojem jesmo
 • Jača imunitet i potiče čišćenje tijela od toksina
 • Potiče kreativnost, intuiciju i životnu radost

Gong je jedan od najmoćnijih i najstarijih transformacijskih i terapijskih instrumenata.

Slušanjem opuštajućih i iscjeljujućih zvukova ovih prekrasnih tradicionalnih instrumenata pokreće se nova kreativna i stvaralačka snaga, a u ljudski život ulazi ozračje sigurnosti, zaštite, suosjećanja, optimizma i obilja na svim razinama.

beta radno stanje – alfa stanje opuštenosti i kreativnosti

theta stanje aktivne ljudske podsvijesti i intuicije- delta stanje healing -postignuto stanje

Prijavi se!